حوله ها را می توان بر اساس وزن، روش تولید، پرداخت، تعداد پودهای مورد نیاز برای هر ردیف شمع، وضعیت پرز روی سطح و محل و اندازه استفاده طبقه بندی کرد.
با توجه به وزن آنها به سبک، متوسط، سنگین و بسیار سنگین تقسیم می شوند.
حوله دستی کوچک را می توان با سیستم های بافتنی، پود بافی، تار بافی و تافتینگ تولید کرد، امروزه تولید حوله بافته رایج ترین نوع تولید حوله است.
برای دستیابی به اثرات متفاوت، فرآیندهای تکمیلی مختلفی روی حوله ها اعمال می شود.
مانند سایر محصولات پوشاک، فرآیندهایی مانند چاپ، گلدوزی و لوازم جانبی برای زیبایی بصری را می توان روی حوله ها اعمال کرد.
حوله های مخملی با تراشیدن فرهای روی صورت تولید می شوند، حوله های پوشش داده شده با مخمل ظاهری سطحی بسیار براق دارند، اما توانایی جذب آب آنها کمتر از حوله های فر است.
حوله ها را می توان با تعداد پودهای بیشتری تولید کرد که از سیستم 2 پود شروع می شود، با توجه به تعداد پودهای مورد نیاز برای تشکیل ردیف پرز.
سیستم 2 پود به دلیل ناپایداری فرها اهمیت خود را از دست داده است.
سیستم پود پنج یا بالاتر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد زیرا هر شمع باید دو بار کوبیده شود.
سیستم پود 3 و 4 پرکاربردترین سیستم است، از آنجایی که ظرفیت تولید بالا است، سیستم 3 پود بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
حوله های یک طرفه در فضای محدودتری استفاده می شود، این که فرها روی یک صورت هستند باعث ایجاد ایرادات بیشتر در پارچه می شود.
حوله در حمام، برای تمیز کردن دست و صورت، در آشپزخانه استفاده می شود.
کاربرد گسترده ای در ورزش، فعالیت های ساحلی و دریایی، هتل ها پیدا می کند، طبقه بندی دقیق حوله ها در شکل 1.2 آورده شده است.