برنج هاشمی در زنجان هزاران سال است که بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است. شواهد تاریخی نشان می دهد که برنج ممکن است تا 10000 سال پیش تولید و مصرف شده باشد.
این امر در کنار جایگاه جهانی فعلی آن به عنوان مهم ترین غذای انسان در جهان، باعث می شود تولید برنج مسئول تغذیه افراد بیشتری در مدت زمان طولانی تر از هر محصول دیگری باشد.
در آینده، برنج یک غذای مهم برای میلیاردها نفر باقی خواهد ماند. برای کمک به اطمینان از اینکه برنج میتواند به رژیم غذایی سالم و ایمن مصرفکنندگان برنج در سراسر جهان کمک کند، IRRI شاخص گلیسمی برنج را مطالعه کرده و برنج سالمتری تولید میکند.
برای مقالات جدید هشدار دریافت کنید یا زمانی که به مقاله ای اشاره می شود هشدار دریافت کنید.
VAD با وجود انواع استراتژیهای مورد استفاده در سطح جهانی، از جمله آموزش در مورد ارزش تنوع غذایی، ترویج باغهای خانگی و تغذیه با شیر مادر نوزادان، و برنامههای سلامت جامعه از جمله مکملسازی ویتامین A با شربت یا کپسول، ریشهکن نشده است.
اصولاً VAD ناشی از تنوع غذایی ناکافی است که در نتیجه فقر و محدودیت های زراعی و بازار است. غذاهای حیوانی و بسیاری از انواع محصولات در بازارهای محلی در دسترس نیستند یا گران هستند.
برعکس، برنج سفید یا سایر دانههای غلات به راحتی در دسترس و ارزان هستند، اما در درجه اول حاوی کربوهیدرات هستند در حالی که سطح ریز مغذی کافی ندارند.
GR که ابتدا در دهه 1990 توسعه یافت و سپس در سال 2004 با تراریخته های ذرت و یک باکتری مشترک خاک Erwinia uredovora اصلاح شد، می تواند یک مداخله بهداشت عمومی مهم برای جمعیت های VAD در سراسر جهان باشد.
این برنج تراریخته یا اصلاح شده ژنتیکی، بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A را در اندوسپرم سفید معمولی تولید می کند و منبع موثر ویتامین A در انسان ثابت شده است.
GR اکنون در بنگلادش در انتظار تایید نهایی است. در ژوئیه 2021، برای کشت در فیلیپین تایید شد. کشورهای دیگر احتمالاً دنبال خواهند شد.